urine opvangen

 

 

Het ingeven van pillen staat met stip op de eerste plaats in de top 10 van zaken die een huisdiereigenaar tot wanhoop drijven. Niet ver daaronder staat het moeten opvangen van urine.
In de meeste gevallen is het echt niet zo moeilijk. Hier volgen de tips:
Soms lukt het bij katten om er een schaaltje of schoteltje onder te schuiven als ze op de bak zitten maar meestal moet u een andere truc toepassen:

Truc 1: U maakt de kattenbak heel goed schoon en droog en zet hem neer zonder grint. Vreemd genoeg zullen een aantal katten er gelijk op plassen.
Truc 2: U maakt de kattenbak heel goed schoon en droog en legt een in stukken geknipte plastic zak in. Zo heeft de kat iets te graven en wordt de urine niet geabsorbeerd.
Truc 3: U maakt de kattenbak heel goed schoon en droog en haalt bij ons plastic kattenbakkorrels (Katkor) op. De korrels worden geleverd met een pipetje om de urine op te zuigen en een buisje om het in te leveren.
Truc 4: U maakt een afspraak bij ons zodat wij met een klein naaldje, door de buikwand heen, urine uit de blaas kunnen halen. Het klinkt eng maar katten vinden het vaak helemaal niet erg en het bespaart u een hoop gedoe. Bovendien kunnen we, als dat nodig is, urine die op deze manier verkregen is naar het laboratorium sturen voor een bacteriekweek.

Als u de urine van uw kat heeft opgevangen doet u die in een SCHOON potje. U kunt bij ons een potje ophalen of u haalt er één bij de humane apotheek. Het is al regelmatig voorgekomen dat we suikerziekte denken aan te tonen als urine wordt ingeleverd in slecht afgewassen jampotten.
Urine moet niet te lang blijven staan voordat het onderzocht wordt. Als u het niet gelijk kunt brengen zet het dan even in de koelkast. Breng het dan in ieder geval binnen 3- 4 uur.

Succes!