Kat in ’t bakkie !

Het is heel verleidelijk om voor het vervoer van je kat naar de dierenarts een kartonnen doos, kussensloop, boodschappen- of weekendtas te pakken. Je hoeft uiteindelijk maar één keer per jaar (hoop je) en je bent er zo ….wat kan je gebeuren?

Toch zijn er genoeg redenen om te investeren in een goed mandje voor het vervoer van je kat. Let op de volgende punten:

1. Stevigheid. De meeste katten willen absoluut niet in een mandje en als je ze er éénmaal in hebt gekregen, zullen sommige katten alles op alles zetten om er weer uit te komen. Dan blijken ze ineens verassend vindingrijk en ongelooflijk sterk te zijn. Het is regelmatig voorgekomen dat katten in de auto uit hun behuizing ontsnappen met alle gevaren van dien. Of, nog erger, dat ze uit het mandje glippen als u van de auto naar de praktijk loopt. Een bange kat in een onbekende omgeving is dan bijna niet meer te vangen (Cliënt: ”Dokter heeft u een ladder, Minoes zit in de boom om de hoek”).

2. Bovenlader. Katten houden er echt niet van om door een deurtje geduwd te worden. Met een bakje dat aan de bovenkant opengaat heeft u veel meer kans dat het in één keer lukt en dat u er zelf zonder kleerscheuren vanaf komt.

3. Privacy. Katten houden er niet van om te kijk te zitten. Daarom voelen ze zich in een open mandje van gaas of in een open bench minder op hun gemak dan in een bakje dat grotendeels dicht is en alleen wat kijkgaatjes heeft. Als u toch een open mandje hebt, doe er dan een handdoek overheen tijdens het vervoer voor wat meer privacy.

Voor meer informatie over hoe u uw kat het beste in het mandje kunt krijgen, zie hier.

 

??????????????

Een mooi rustiek mandje. Het mandje gaat jaren mee, het deurtje sluit alleen niet goed en is altijd bij het eerste gebruik kapot. Schoonmaken gaat niet. Een weerbarstige kat er in krijgen is een uitdaging, een onwillige kat er uit halen ook. Niet kopen!

 

??????????????

Ook al zo’n gezellig mandje! Deurtje sluit slecht en is gauw kapot, Schoonmaken gaat niet. Ook niet kopen!

 

??????????????

Dezelfde bezwaren als bij de vorige twee mandjes, hoewel bij dit mandje het deurtje over het algemeen beter functioneert en langer meegaat.

 

??????????????

Solide vervoermiddel. Met een handdoek erover en een kussentje erin … niks mis mee.

 

??????????????

Ook geen slecht mandje. Ook hier graag een handdoek er overheen voor wat meer privacy.

 

mandje 6

Prima mandje! Bovenlader met helaas een wat kleine bovenopening, betrouwbare sluiting, goed schoon te maken

 

mandje 7

Onze favoriet!! Bovenlader met grote deksel, goed schoon te maken, veel privacy en niet te duur.