Vlooien-300x300Vlooien-300x300Vlooien-300x300

Vlooien

Volwassen vlooien leven op de hond (of kat) en zuigen bloed. Dat bloed hebben ze nodig om eitjes te kunnen leggen.
De eitjes vallen van de hond af en komen in de omgeving terecht. Uit zo’n eitje kruipt een larve die zich voedt met huidschilfers van de hond en met ontlasting van volwassen vlooien. De larve verandert in een pop waaruit uiteindelijk een volwassen vlo kruipt die op zoek gaat naar een hond (of kat) om bloed te zuigen en eitjes te leggen. De hele cyclus kan vrij kort duren, maar er zijn ook poppen die wel een jaar blijven liggen voordat ze uitkomen. Vlooien bestrijden is dus vooral een kwestie van volhouden.

Belangrijke punten:

– gebruik een goed vlooienmiddel op uw hond (vraag uw dierenarts) en zorg ervoor
dat het middel voldoende vaak wordt toegediend zodat er geen enkele vlo tot eitjes leggen komt;

– behandel alle dieren in huis;

– houd minstens een jaar lang vol.

 

Soms lijkt het of niets helpt:

Als u ondanks maandelijks behandelen met een vlooienmiddel nog grote volgezogen vlooien op uw dier vindt, stap dan over op een ander middel (bv. Vectra van Ceva)

Als u tijdens de behandeling alleen kleine (soms wat versufte) vlooien op uw dier vindt dan is de behandeling succesvol. Er springen echter nog steeds pas-verpopte vlooien vanuit de omgeving op uw huisdier. Het gebruik van een interieurspray kan zin hebben, hoewel het weinig doet tegen eitjes en poppen. Op plaatsen waar uw huisdier veel ligt, bevinden zich de meeste eitjes, larven en poppen, vooral als die ligplaats van textiel is. Wassen in de wasmachine is vrij effectief.

Als u geen vlooien meer ziet maar uw huisdier blijft krabben kan het zijn dat er sprake is van een allergie. Neem in dat geval contact met ons op.

Als er vlooien in uw huis rondspringen is het gebruik van een interieurspray aan te raden.

Dus:

maandelijks – goed middel – alle dieren – volhouden!

succes!!