– Voor dieren die naar Engeland, Ierland, Noorwegen en Zweden gaan gelden er wat aanvullende verplichtingen, neem daarom minstens 2 weken voor vertrek contact met ons op als u deze landen wilt bezoeken.

– Als u met uw dier naar een land buiten de Europese Unie wilt gaan moet u rekening houden met aanvullende verplichtingen die per land verschillend zijn. Ook stelt de Europese Unie speciale eisen voor dieren die na de vakantie weer terugkeren. Neem contact met ons op of klik hier voor meer informatie.

– In het zuiden van Europa (BelgiĆ« en zuidelijker) komen teken voor die babesiosis over kunnen brengen. Uw hond kan daar erg ziek van worden. Doe minstens twee weken voor vertrek een Scalibor tekenband om. De banden zijn verkrijgbaar bij onze balie.

– Rond de Middellandse Zee komt leishmaniasis voor. Honden worden besmet door een zandvlieg. U kunt de zandvlieg zoveel mogelijk op afstand houden met een Scalibor band. Verder is het aan te raden uw hond ’s morgens en ’s avonds in de schemering binnen te houden omdat de vliegjes dan het meest actief zijn.

– In het gebied rond de Middellandse Zee komt ook hartworm voor. Er zijn verschillende manieren om uw dier hiertegen te beschermen. Het makkelijkst is het om hem/haar bij thuiskomst een wormtablet met milbemycine te geven (Milbemax, Milpro of Milbactor). Als u langer dan een maand wegblijft moet u elke maand een tablet toedienen. De meeste andere wormmiddelen hebben geen effect op hartwormen.

– Wellicht ten overvloede: Laat uw hond niet in de auto achter als deze in de zon staat, de temperatuur kan gevaarlijk hoog oplopen.

We wensen u een fijne vakantie !!!